Nem úgy megy az Apple okoshangszórója, ahogy várták

2018. április 13.
3.2701
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár sokan nagy jövőt jósoltak korábban az Apple okoshangszórójának, hiszen a vállalat a jelek szerint még egy megrágott almát is képes lenne aranyáron eladni az embereknek, de a HomePod a legfrissebb jelentések szerint nem úgy megy, ahogyan azt a cég korábban várta.

A Bloomberg beszámolója szerint ugyanis az Apple még március végén mérsékelte a HomePod éves eladásaihoz kapcsolódó előrejelzéseket, hovatovább a gyártónál is csökkentette a megrendeléseket, aminek az okára most a magazin világított rá, lévén kiderült, hogy az okoshangszóró részesedése drasztikusan lecsökkent az amerikai piacon.

Indulásakor ugyanis az Apple HomePod egészen jól kezdett, a teljes piac mintegy harmadát rögtön el is foglalta, azonban az elmúlt két hónapban ez a szám drasztikusan csökkent, így az okoshangszóró ma már csak 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, lévén akadnak olyan Apple üzletek Amerikában, ahol állítólag naponta még 10 darabot sem adnak el az eszközből.

A piacot persze még mindig az Amazon uralja - közel 75 százalékkal -, míg 14 százalékkal a Google a második, a többi pár százalékot pedig kisebb gyártó termékei teszik ki.
3 hozzászólás

VDemon

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hirtelen ekkorát visszaesett volna? Mi lehet az oka?

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Mostanában minden előrejelzésükből vissza kell vagdosni kicsit...

válasz erre

Ronalddo

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Érdekes, pedig ez az utóbbi idők egyik legjobb Apple fejlesztése.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink