Nem túl erősek a szexuális felvilágosításban a digitális asszisztensek

2017. december 20.
1.5881
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy új-zélandi kutatás bebizonyította, hogy nem túl erősek a szexuális felvilágosításban azok a digitális asszisztensek, amelyek okostelefonokkal működnek, ezáltal nemcsak az ismeretlenebb segédek, hanem a Siri vagy a Google Asszisztens sem vizsgázott valami jól.

A szakértők több mint ötven szexuális tartalmú kérdéssel bombázták meg a segédeket, amiből kiderült, hogy még akkor sem voltak a helyzet magaslatán, ha egyszerű videókat akartunk nézni, lévén a hagyományos Google kereséshez mérten mindegyikük alulmaradt.

A British Medical Journal folyóiratban megjelent kutatási eredmény szerint a legrosszabb teljesítményt az Apple Sirije produkálta, hiszen mindössze 32 százalékban tudott pontos és használható választ adni szexuális témában, így például a változó kor esetében egy musicalhez irányította a kérdezősködőt, az egyik szexuális fertőzés kapcsán pedig tőzsdei szakkifejezéseket ajánlgatott, de a lokális keresések terén ügyesnek bizonyult, így jó eséllyel megtudhatjuk tőle, hol tudunk óvszert venni a legközelebb.

Az ismertebb segédek közül a Google Asszisztens bizonyult ezen a téren a legjobbnak, így szexuális témában 50 százalékos pontossággal és hasznossággal tudott válaszokkal szolgálni, de az STI fertőzés kapcsán ő is egy tengerparti üdülőhelyhez irányította a kíváncsiskodókat.

A szakemberek a fentiek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy ha szexuális felvilágosításra van szükségünk, vagy ezen a téren keresnénk, akkor hagyatkozzunk még a hagyományos módszerekre, a digitális asszisztensek ugyanis nincsenek eléggé felvilágosítva ehhez.
3 hozzászólás

petrovicsz

6 éve, 9 hónapja és 22 napja

Nem vagyok meglepve. Miért készítenék fel erre? mosolygó smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 9 hónapja és 22 napja

A legmeglepőbb az ebben hogy van aki ad(ni szeretne) egy ilyen kérdésben egy telefon és egy szerver "szavára". röhögő smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 9 hónapja és 22 napja

röhögő smiley Az igen! Bár ki az aki ilyet kérdez egy asszisztenstől?

válasz erre