Nem sokkal a becsapódás előtt különleges dolgot fotózott a Cassini űrszonda

2017. szeptember 19.
3.8231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Éppen a Cassini űrszonda fedezte fel még 2013-ban a Szaturnusznak azt a különlegességét, amire a tudósok éveken át nem tudtak magyarázattal szolgálni, és amit a szatellit a pénteki becsapódás előtt még egyszer sikeresen lencsevégre kapott.

Ez a valami a Peggy névre keresztelt képződmény, ami konkrétan nem más, mint a Szaturnusz úgynevezett A-gyűrűjéből kidudorodó különös alakzat, amit Carlo Murray, a londoni Queen Mary Egyetem kutatója fedezett fel, és zárójeles érdekesség, hogy az anyósa után nevezte el.

Hogy a Peggy képződmény pontosan mi lehet, azt még mindig nem tudják a szakértők, de a jelenleg elfogadott elmélet szerint egy a gyűrűkbe ágyazódott objektum hozhatta létre a jelenséget, amit a Cassini a becsapódása előtt még egyszer lefotózott, így a kutatóknak talán újabb esélyük nyílik arra, hogy pontosabb magyarázatot találjanak létezésére.

A felvételt egyelőre sajnos még nem tudjuk megmutatni, hiszen a NASA egyetlen friss képet sem hozott nyilvánosságra az űrszonda utolsó napjairól, de a 2013-ban napvilágot látott első képen is nagyon jól megfigyelhető a jelenség.

Nem sokkal a becsapódás előtt különleges dolgot fotózott a Cassini űrszonda - 2. kép

3 hozzászólás

Levi87

7 éve, 1 hónapja és 24 napja

Érdekes jelenség, gondolom lesznek majd még infök róla.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 1 hónapja és 24 napja

De várom hogy legyenek új felvételek is. A lezuhanós videó érdekel a legjobban, remélem megmutatja majd a NASA.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 1 hónapja és 25 napja

Ó pedig már azt hittem friss fotó lesz.

válasz erre