Nem sokáig húzza a Google+, ha már a Google is letett róla

2018. augusztus 28.
3.7701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes dolog történt a napokban a Google+ háza táján, lévén a közösségi portál mögött álló óriásvállalat francia részlege úgy határozott, hogy megszüntetik kapcsolódó oldalukat, és arra kérték az embereket, inkább a Facebookon vagy a Twitteren kövessék őket.

Mindez aligha lenne hír, ha nem a Google francia részlege jelentette volna, aminek a hátterében nagy valószínűséggel az állhat, hogy a platform nagyon haldoklik, hiába ígért a Google pár hónappal ezelőtt teljes megújulást minden téren.

A háttérben álló részleteket a Google egyelőre természetesen még titkolja, de a fenti eset is azt mutatja, hogy a közösségi oldal a szakadék szélére került, bukása pedig elkerülhetetlen - legalábbis ebben a formában. Kíváncsian várjuk a további kapcsolódó történéseket!
4 hozzászólás

strogg

6 éve, 1 hónapja és 17 napja

A g+ legnagyobb baja, hogy a google-nek lövése nincsen miért és hogyan működik a face. Funkciókban, és főleg külsőben (kiváltképp) ergonómiában legalább alap szinten le kellett volna másolni a face-t. De mindenáron újítani akartak, ami boritékolható volt hogy nem fog menni. Egyszerűen nem csak irdatlan funkció szegény, hanem még kézre sem áll! Ami ízt illeti az ötletet külső fejlesztő(k) hozták, a mastodonnal, ami egy kvázi p2p szerű facebook, mastodon szerverek kommunikálnak egymással, face like felületen érhető el az egész, és bárki építhet alá saját kis szervert otthon ami bekapcsolódik. Teljes decentralizált facebook copy tehát. Én nem sajnálom a G+-t, mert jelen vagyok rajta, de igazából csak "kötelezőből". Teljesen használhatatlan.

válasz erre

Levi87

6 éve, 1 hónapja és 17 napja

Már az indulásakor halálra volt ítélve sajnos. Pedig nem lett volna rossz, ha nem a Facebookot akarták volna lenyomni vele.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 1 hónapja és 17 napja

Tényleg kár érte.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 1 hónapja és 17 napja

Szomorú tény hogy ez a dolog nem tudott semmit felmutatni. Pedig jó kis közösségek tudtak kialakulni az elején ott...

válasz erre