Nem sikerül eltörölnie az Amazonnak a készpénzmentes világot

2019. április 15.
2.9861
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Amazon első saját automatizált boltja azzal a céllal nyitott meg korábban, hogy az alkalmazottak, de főként a pénztárosok, valamint a készpénz maximális kivonásával tudjanak vásárolni az emberek.

Bár a próbálkozás alapvetően sikeres volt, az úgynevezett okosbolt ideája hamarosan szélesebb körben is elterjedhet majd, előbb azonban az Amazon elvégez néhány finomhangolást, így például elvetik az ötletet, miszerint csak kártyával lehessen fizetni a boltban, vagyis a készpénzmentes világ leigázására egyelőre még várni kell.

Ennek az oka az, hogy az Amazon szerint sokkal nagyobb lenne a forgalom a boltjaikban, ha a vevők készpénzzel is fizethetnének, de erre ösztönözte őket több állam törvényjavaslata is, melyek az USA egyes régióiban egyenesen megtiltják, hogy bizonyos boltok ne fogadjanak el készpénzt, csak kártyát.

Természetesen az Amazon Go ezzel sem áll be a hagyományos boltok sorába, nagy valószínűséggel a vásárlók egy saját Amazon hitelkártyát tölthetnek fel valós pénz segítségével, hogy ezzel tudjanak fizetni a kérdéses üzletekben.
4 hozzászólás

betyár

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Készpénz nagyon sokáig meg fog maradni.

válasz erre

Bogoj

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem értem a címet. Eltörölni a készpénzmentes világot? Azt nem inkább bevezetni akarta?

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem is értem, hogy várhattak ettől sikert...

válasz erre

technomancer

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem is értem, minek erőltetik.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink