Nem ment a matekérettségi? Pedig már egy mesterséges intelligencia is megcsinálja!

2017. június 10.
2.7851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő áttörést értek el nemrégiben kínai szakemberek, akik megalkottak egy olyan mesterséges intelligenciát, ami képes volt sikeresen, az előzetes elvárásokat bőven felülmúlva 70 százalékos eredményt elérni a kínai matematika érettségin.
 

Az AI-MATHS mesterséges intelligenciát egy óriási, konkrétan hűtőszekrény-méretű géppel hajtják meg, ami a teljes érettségi feladatsort nagyjából 20 perc alatt válaszolta meg, és egészen jó eredményeket ért el, hiszen a maximális 150 pontból 105-öt szerzett meg, ami jobb eredmény, mint amit a kínai középiskolások fele elért.

A kérdéses vizsga egyébiránt a kínai oktatási rendszerben a belépő az egyetemekre, azonban ehhez 140 pont felett kellett volna teljesítenie a gépnek, akinek a feladatok megoldásával semmi baja sem volt, ellenben a kérdések értelmezésével, a nyelvi fordulatokkal alaposan meggyűlt a gondja. A fejlődés azonban így is tetten érhető, februárban ugyanis ugyanez az MI még csak 93 pontot tudott elérni a feladatsorral!
5 hozzászólás

Kileah

2 éve, 10 hónapja és 3 napja

Jobb tanuló mint az öcsém!

válasz erre

rDAVE

2 éve, 10 hónapja és 3 napja

Ráadásul kínaiul b+, én még a kérdést sem értem. Egyébként csak én érzem ilyenkor haszontalannak magam? xiexie kínaiak xiexie

válasz erre

Levi87

2 éve, 10 hónapja és 3 napja

Ijesztő hogy hol tart az MI.

válasz erre

technomancer

2 éve, 10 hónapja és 3 napja

Na ez para!

válasz erre

TEchie

2 éve, 10 hónapja és 3 napja

Lassan itt a Skynet.

válasz erre