Nem kímélik Donald Trumpot a hackerek sem

2016. november 30.
3.7631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Amerika egy jelentős részében komoly közutálatnak örvend Donald Trump, avagy az USA jelenlegi elnöke, aki néhány hacker szemét is szúrja - erre utal legalábbis az, hogy nemrégiben nagyon csúnya tréfát űztek a milliárdossal.

Történt ugyanis, hogy néhány humoros kedvében lévő hacker úgy gondolta, hogy mennyire vicces lenne a Google Maps-en átírni az üzletember manhattani lakhelyeként is szolgáló 58 emeletes Trump Tower nevét egy valami sokkal humorosabbra, ami így órákon át a Dump Tower (dump = szemétdomb) név alatt szerepelt a keresőóriás térképes szolgáltatásán, de hasonló módon írták át a Trump International Hotel and Tower nevét is.

Nem kímélik Donald Trumpot a hackerek sem - 2. kép

A Google Maps egyébiránt bárkinek lehetőséget ad arra, hogy bizonyos helyszínek vagy épületek nevét megváltoztassa, de ennek először át kell mennie egy moderátor szűrőjén. A Google most vizsgálja, hogy valóban külső támadás eredménye volt-e az eset, vagy egy Trump-ellenes moderátor buta tréfája lehetett az egész. A Google szóvivője közleményben kért elnézést a történtekért!

Nem kímélik Donald Trumpot a hackerek sem - 3. kép

3 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 14 napja

Van olyan, hogy Trump Tower? Rendkívül szerény emberre vall. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 14 napja

De aljasok. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

8 éve, 14 napja

Mekkora genyóság! röhögő smiley

válasz erre