Nem kevés kérdést vet fel a Samsung új hajlítható kijelzős mobiljának szabadalma

2019. október 08.
7.4201
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Több hónapnyi halasztás után végre valahára megkezdte pályafutását a Samsung Galaxy Fold, a cég pedig máris a következő iteráción dolgozik, most pedig kaptunk is némi infómorzsát, hogy mire számíthatunk majd.

A Samsung ugyanis bejegyeztetett egy szabadalmat egy szintén hajlítható kijelzős mobilról, amelyen az az érdekes, hogy a jelek szerint pont a hajlítható résznél lenne érintésérzékeny a képernyő. A különböző zsanérok és mozgó alkatrészek miatt ötletünk sincs egyelőre, hogyan tervezik ezt kivitelezni, de úgy fest, hogy egy S Pennel kompatibilis területté varázsolnák ezt a részt.

Nem kevés kérdést vet fel a Samsung új hajlítható kijelzős mobiljának szabadalma - 2. kép

Felmerül azonban egy igazán érdekfeszítő kérdés, miszerint ugyebár a Galaxy Note-ok úgy érzékelik az S Pent, hogy közvetlenül a hegye alatt, ha még nem is érintjük a képernyőhöz, de már veszi a jelet a kijelző, azonban egy hajlítható darab esetében, ha mondjuk félbe van hajtva, akkor több ponton is érzékelni fogja a tollat a készülék.

Megoldást jelenthet erre, hogy a Samsung kifejleszt egy rendszert, ami érzékeli, hogy éppen milyen állapotban van a mobil, így a kurzor is mindig megfelelő pozícióban lenne detektálva a telefon által.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

De sok idő lesz még mire ebből konzumer termék lesz...

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Lesz ez még pár év mire életképes lesz..

válasz erre

techiii

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nem lesz egyszerű megoldani, de nem is érdemes erről még nagyon beszélni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink