Nem használhatja saját nevét John McAfee, a McAfee vírusírtó alkotója

2016. szeptember 07.
1.8311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Komoly névhasználati problémába keveredett John McAfee, avagy a McAfee vírusirtó alkotója, akit az Intel nemrégiben perrel fenyegetett meg, ha saját nevét fel meri használni egy új vállalat vagy termék esetén.
 

A történet háttere egészen 2010-ig nyúlik vissza, amikor az Intel felvásárolta a McAfee-t, mint szellemi terméket és márkanevet egyaránt, így az minden téren az ismert hardvergyártó tulajdonába került, ami minden probléma forrása.

McAffe ugyanis nemrégiben igazgatóként csatlakozott az MGT Capital Investments csapatához - akikkel azóta fel is vásárolták már a világ egyik vezető kémszoftver fejlesztőjét, a D-Vasive-ot -, amivel együtt John azt szeretné, ha az általa irányított nagy céget a jövőben John McAfee Global Technologies Inc. néven jegyeztethetné.

Az Intel azonban máris bíróságra vitte az ügyet, ahol kijelentették, hogy a McAfee, mint márkanév, csak esetükben használható biztonsági szolgáltatásokkal kapcsolatban, így hiába hívják emberünket John McAfee-nek, akkor sem használhatja saját nevét a saját cége elnevezésekor.
4 hozzászólás

muki

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Gondolom csak annyi hogy nem adhat ki ilyen névvel terméket.

válasz erre

Eltohn

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Cumi! Amerika, a hülyeségek országa....

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

A McAfee a valódi neve, nem? Akkor az egy vezetéknév, aminél totál baromság, hogy le lehet védetni. Ennyi erővel a John, a Global, a Technologies és Inc is lehetne védetve... Áh, ez túl amerikai nekem...

válasz erre

VDemon

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Ez mekkora fail!

válasz erre