Nem figyelsz a tanórán? A mesterséges intelligencia észreveszi!

2017. május 27.
3.6201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A jövőben úgy tűnik, hogy már arról sem a diákok fognak dönteni az iskolában, hogy odafigyelnek-e tanórán vagy sem, lévén egy párizsi iskola hamarosan olyan arcfelismerő rendszert és mesterséges intelligenciát állít csatasorba, ami ezt fogja szűrni.

A Nestor névre keresztelt szoftvert az LCA Learning fejlesztette, és állítólag szeptembertől kezdődik majd meg a tesztelése egy üzleti iskolában, elsődlegesen természetesen csak az online kurzusokon, hogy a webkamerán keresztül figyelje: a diákok egyáltalán odafigyelnek-e a tananyagra.

A program állítólag képes arra, hogy az arckifejezésekből és a szemmozgásokból meghatározza, hogy egy hallgató odafigyel-e a tanulásra vagy sem, de a rendszer abban is segítséget nyújt majd, hogy a tanárok tökéletesítsék az anyagokat, ezáltal kivegyék vagy feldobják azokat a részeket, amelyek untatják a diákokat.

Persze az igazán hatékony az lenne, ha az alábbi videóhoz hasonló formában egy robotkéz kinyúlna a gépből, és letolna egy taslit, hogy figyeljünk már oda. Az viszont már nagyon sci-fi volna...

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Levi87

7 éve, 5 hónapja és 5 napja

Van jó felhasználási területe de szerintem az nem a suli.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 5 hónapja és 5 napja

Skynet bakker.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 5 napja

Áramot a székekbe! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 5 hónapja és 5 napja

Amúgy nem rossz ötlet ez csak mondjuk nem a suliban kéne alkalmazni hanem az autóknál.

válasz erre