Nem csak a memóriában lesz gyengébb a GeForce GTX 1060 3GB

2016. augusztus 15.
3.9311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Idén az NVIDIA egyelőre az erősebb grafikus kártyán terén jeleskedik, míg az AMD pont az ellenkezőjét csinálja és először a megfizethetőbb, népkártyának szánt termékeivel áll elő, tehát releváns harc még nem nagyon alakult ki.

Ez persze nem sokáig lesz így, hiszen még idén mindkét gyártótól számíthatunk jó néhány újdonságra, nemrég pedig az NVIDIA egy félig új modellje bukkant fel. A GTX 1060 egyáltalán nem egy olcsó kártya, de 6GB GDDR5 memóriájával és Pascal alapjával egy igen erős megoldás, mely hosszú évekig hű társ lehet.

A 6GB-os változat bemutatásakor már voltak olyan pletykák, hogy érkezik egy olcsóbb, 3GB-os variáns, nemrég pedig fontos információk érkeztek a "lebutított" kártyáról. Kiderült ugyanis, hogy nem csak felezték a memóriát, hanem a CUDA magok számát is csökkentik. A nagy testvér 1280 magja helyett az olcsóbb modell csak 1152-t tud majd felmutatni, ez pedig kicsit félrevezető lehet, hiszen alapjában véve azt gondolhatnánk, hogy csak a memóriában van különbség.
4 hozzászólás

totyak

8 éve, 3 hónapja és 9 napja

Szerintem nem is éri meg 3Gb modellt venni, akkor már valami 4 gigást. Nem hiszem, hogy komoly árkülönbség lenne 3 és 4 között.

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

Sokan fognak AMD-re váltani, van egy olyan érzésem. Nagyon pénzhajhász az nvidia.

válasz erre

VDemon

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

Várható volt hogy nem eszik olyan forrón a kását... szomorú smiley

válasz erre

Gólem

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

Nem tudom mennyit számíthat a CUDA szám, ennyire nem értek hozzá, de ha jól veszem ki, akkor sokat fog rontani az élményen ugye?

válasz erre