Nem az adatvédelem, hanem a jólét és az érdektelenség lesz a Facebook veszte

2018. június 04.
4.3271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár sokan úgy vélik, hogy a Facebook vesztét az adatkezelési problémák okozhatják majd, azonban a Pew Research Center legújabb reprezentatív kutatásából kiderült, hogy ennél sokkal nagyobb és nehezebb problémával kell szembenéznie a közösségi oldalnak.

A kutatás az Amerikai Egyesült Államok 13-17 év közötti korosztályát vizsgálta, akik 95 százalékban rendelkeztek okostelefonnal, és köztük minden második folyamatosan elérhető volt online.

A kutatók több kérdésre is szerettek volna választ kapni, így például arra, hogy melyik a legnépszerűbb közösségi oldal, amivel kapcsolatban sokan talán a Facebookra tippelnének, de a gyakorlatban Zuckerberg portálja csak a negyedik lett a sorban, lévén a Youtube került az élre, és míg a második helyre az Instagram, a harmadikra a Snapchat állhatott fel.

A Facebookot egyébiránt a tinédzserek 51 százaléka használja, ami drasztikus csökkenés 2015-höz mérten, amikor a gyerekeknek még a 71 százaléka használta rendszeresen Zuckerberg közösségi oldalát, amiről egy érdekes összefüggésre jutottak az elemzők, lévén azt találták, hogy minél jobb anyagi helyzetben él egy gyerek, annál kevésbé valószínű, hogy Facebookozik.

A 30 ezer dolláros bevétellel rendelkező háztartásokban élő tinédzsereknek például 70 százaléka használja rendszeresen a Facebookot, de a 75 ezerből élő családoknál ez a szám már csak 36 százalék, ami egy olyan probléma, mellyel Zuckerbergnek a jövőben komolyabban is számolnia kell.
reprezentatív kutatásából kiderült, hogy ennél sokkal nagyobb és nehezebb problémával kell szembenéznie a közösségi oldalnak.'>
4 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Nem csodálom hogy nem használják. Egy nagy katyvasz az egész, semmi értelme.

válasz erre

Harder

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Mert egy rakás zagyva **** az egész. És erre sokan rájönnek. Főleg az értelmesebbje.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Uhhhhh de durván esik vissza! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Teljesen egyetértek. Ömlenek ki belőle a fiatalok.

válasz erre