Nem adtak neki új jelszót, ezért bombát küldött a Bitcoin mögött álló cégnek egy férfi

2018. november 12.
4.9791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hat és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a svéd állampolgárságú 43 éves férfit, aki csőbombát készített a Bitcoin mögött álló Cryptopay nevű cégnek, miután az ügyfélszolgálat nem akart segíteni neki abban, hogy új jelszót kapjon.

Jermu Michael Salonen állítólag még 2017 nyarán kereste fel a Cryptopay-t, hogy elfelejtette a jelszavát, ezért nem tud hozzáférni a pénzéhez, így szerette volna, ha az ügyfélszolgálat adna neki egy újat, azonban olyan választ kapott, ami alaposan feldühítette Jermut, lévén azt javasolták neki, hogy használja az erre alkalmas lehetőségeket, avagy a jelszó-emlékeztetőt, mert ők az adatvédelmi irányelvek miatt tehetetlenek.

A férfi azonban ezzel nem sokra ment, elhatározta, hogy bosszút áll a cégen, így pár héttel később egy csőbombát készített, amit postán el is küldött a vállalat Hackneyben található irodájába, ahová 2017 novemberében jutott el a küldemény, de ezt csak hónapokkal később, idén márciusban nyitották ki.

A különös alakú csomag kapcsán azonban az alkalmazott gyanút fogott, így felhívta a rendőrséget, akik a tűzszerészek közbenjárásával megállapították, hogy ez egy működőképes bomba. A bíróság a börtönbüntetés kiszabása mellett a svéd férfi korábbi bűncselekményeit is figyelembe vette, lévén tavaly több politikusnak is küldött rejtélyes fehér port tartalmazó borítékot.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Meg is érdemli a börtönt.

válasz erre

Levi87

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Nyomorult ****, legalább a sitten rohad sokáig.

válasz erre

Harder

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Idióta barom.

válasz erre