Nekimentek egy amerikai anyahajónak a kínai hackerek

2016. október 24.
2.0341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szó szerint veszélyes vizekre eveztek a napokban kínai hackerek, a Fincancial Times beszámolói szerint ugyanis egy ismeretlen ázsiai csoportnak sikerült behatolnia a dél-kínai tengeren állomásozó Ronald Reagen repülőgép hordozó parancsnoki rendszerébe.

A hackerek a lap beszámolói szerint egy egészen szakállas módszerhez folyamodtak, ezáltal a hordozón vendégeskedő katonákat és egyéb látogatókat igyekeztek olyan hivatalosnak beállított e-mailekkel bombázni, amelyeket egy olyan rosszindulatú alkalmazással fertőztek meg, amelyek a melléklet letöltésével telepítették magukat, és lehetővé tették a hackerek számára az adott gépen, illetve a gép által használt hálózaton elhelyezett adatok letöltését.

A lap szerint egyelőre csak feltételezés, hogy valóban kínai hackerek álltak a támadás mögött, de az egyik amerikai biztonsági cég szerint ennek több árulkodó jele is van, leginkább viszont az, hogy a mostani támadás olyan IP címekről érkezett, amelyeket már korábban is használtak kínai kiberbűnözők.

Hogy a behatolás sikeres volt-e, illetve sikerült-e a kínaiaknak eltulajdonítaniuk fontos adatokat, az egyelőre nem derült ki.
2 hozzászólás

VDemon

8 éve, 1 hónapja és 16 napja

Az elég komoly! meglepett smiley Ha egy ilyen komoly rendszert meghekkelnek, akkor van baj, atomrakéták, stb...

válasz erre

rDAVE

8 éve, 1 hónapja és 16 napja

Az nincs olyan messze Észak-Koreától se, ők is már csak heccből is meghackelnék. röhögő smiley Amúgy elég nyomik, hogy ilyennel meg tudták őket hackkelni, ráadásul számíthattak rá, hiszen nem látják őket arra fele olyan szívesen.

válasz erre