Negyedik generációhoz érkezett a Qualcomm Quick Charge

2016. november 18.
3.9751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok piacán mostanság nagyon sok kritikát kapnak az akkumulátorok, melyek a mai hardverekkel és felhasználói szokásokkal sokszor egy napig sem bírják a strapát, a jövőben pedig még erősebb processzorok, még erőigényesebb szoftverek és még jobb kijelzők várhatóak.

Több alkalommal is felmerültek már új technológiák, de megváltás még mindig nem érkezett, viszont egy másik ponton igyekeznek kárpótolni minket a gyártók. Ez a pont az akkumulátorok töltése lenne, ahol jó néhány éve megjelent az úgynevezett "gyorstöltés", ami mostanra tényleg elég gyors lett.

Ebben a fejlesztésben is élenjáró a Qualcomm, a 2013-ban bevezetett Quick Charge pedig az új Snapdragon 835-tel elért a negyedik generációjához. A 4.0-ról már a napokban írtunk, de akkor még nem tudtuk, hogy New York-ban pár nappal később be is mutatják.

Az új megoldás nagyjából 20 százalékkal gyorsabb, mint a Quick Charge 3.0. 30 százalékot sikerült javítani a hatékonyságon is, így kevesebb energia veszik el töltés közben, az első ilyen mobilok pedig jövőre érkeznek.
3 hozzászólás

inkognito

7 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ha így haladnak néhány év múlva már csak 10 perc kell a feltöltéshez.

válasz erre

Levi87

7 éve, 11 hónapja és 26 napja

Még több telefon fog felrobbanni. röhögő smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 11 hónapja és 26 napja

Már így is elég gyors, de ez szuper hír. mosolygó smiley

válasz erre