Negyed év némaság után frissült a Bodhi Linux

2017. január 30.
3.6781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Jeff Hoogland a Bodhi Linux fejlesztője jelentette be, hogy elérhetővé vált a népszerű, Ubuntu alapú Bodhi Linux frissített verziója.

Negyed évvel ezelőtt mutatkozott be a stabil Bodhi Linux 4.0 a Moksha 0.2.1-es asztali környezettel, az Enlightenment Foundation Libraries 1.18.1-gyel és a Linux Kernel 4.4 LTS variánsával, mindez persze az akkor még friss Ubuntu 16.04-re építkezve, de azóta néma csend honolt a disztribúció környékén.

E csenddel teli időszak lezárásaképp érkezett meg az első nagyobbnak mondható frissítőcsomag a Bodhi Linuxhoz, amely így a 4.1-es verzióra ugrott. Az alapvető naprakésszé tett szoftverek mellett találjuk a 4.8-as Kernelt, az EFL 1.18.4-et, valamint a Moksha asztali környezet legújabb témáját az Arc Dark-ot, amely elképesztően jól néz ki.

A Bodhi 4.0-át futtató felhasználóknak a hibajavítások és a szoftveres frissítések automatikusan megjelennek a kezelőben, de sajnos a legújabb témát, valamint a Linux Kernel 4.8-as verzióját manuálisan kell telepíteni. Azért van egy másik járható út is, ez pedig a friss telepítés, amihez elérhető a 64 illetve a 32 bites ISO is.
1 hozzászólás

VDemon

3 éve, 7 hónapja és 16 napja

Szépen fejlődik a disztró, csak nehogy feladják a srácok.

válasz erre