NATO katonák mobiljainak hackelésével próbálkoztak az oroszok

2017. október 06.
2.8721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét képtelenek voltak megférni a bőrükben az orosz hírszerzés emberei, a The Wall Street Journal értesülései szerint ugyanis a napokban NATO katonák okostelefonjainak távoli feltörésén kapták őket, de a kémelhárításnak sikerült időben lépnie.

A beszámoló szerint a hackerek a Lengyelországba és a balti államokba telepített NATO katonák telefonjait nézték ki maguknak, és szerettek volna a csendes hozzáférés mellett adatokat eltulajdonítani az egyenruhásoktól, akik a civil életükben is bizonyára sokat beszélnek bevetéseikről és küldetéseikről akár még a Facebookon is.

Az oroszok természetesen azonnal tagadták a The Wall Street Journal értesüléseit, akik azzal próbálták meg alátámasztani igazukat, hogy több katonát is megszólaltattak, így megtudták, hogy véleményük szerint az orosz ügynökök meglepően sok részletet tudnak az amerikai hadseregről, sőt mi több, néhány katonáról személyesen is.

A körülmények nem ismertek, de a NATO állítólag idejekorán felismerte a fenyegetést, ezáltal blokkolta az érintett készülékek internetkapcsolatát és SIM kártyáit is, bizonyos régiókban - így például Észtországban - pedig megtiltották a katonáknak, hogy a bevetésekre okostelefont vigyenek.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 12 napja

Komolyan, mindenki mindenbe belelát már. Nincsenek megfelelő védelmek sehol. wtf smiley

válasz erre

VDemon

7 éve, 13 napja

Ez ijesztő.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 13 napja

Elképesztő hogy mennyire beépül mindenbe a hekkerkedés! meglepett smiley

válasz erre