Nagyszerűen működik a Vivo kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasója

2018. január 11.
1.7631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A The Verge munkatársainak sikerült a CES 2018-ról kicsempészniük egyet a Vivo legújabb okostelefonjából, amely nemcsak jól néz ki, hanem mindemellett a világ első olyan készüléke is lett, mely kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik.

Bár a formális bemutatóra még nem került sor, azonban az alábbi videón az említett lap munkatársai már teljes életnagyságban mutatják meg nekünk a Vivo újdonságát, amelynek valóban a kijelzője alatt van a Synaptics által gyártott ujjlenyomat-olvasó, ami elképesztően hatásosan működik a gyakorlatban.

Az érzékelő érdekessége, hogy a manapság ismert kapacitív helyett egy optikai szenzor lett, ami kizárólag OLED-kijelzőkkel kompatibilis, működésének lényege pedig konyhanyelven úgy foglalható össze, hogy amikor a képernyőt lezárják, az érintett részen kizárólag az ujjlenyomat felismerésére szolgáló pixelek világítanak, ezáltal az adott helyen a leolvasó aktív, a kijelző viszont nem.

A The Verge szerint az újdonság 0,7 másodperces válaszidővel rendelkezik, ami nem túl kiemelkedő, pláne a kapacitív érzékelők 0,2 másodpercéhez mérten, de valahol ugyebár el kell kezdeni. A Vivo készülékéről egyelőre bővebb részletek nem láttak napvilágot, de az biztos, hogy még az év első felében elkezdődhet a tömeggyártás.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

VDemon

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

inkognito írta:
Mondjuk ez még csak egy készülék. Ami a boltokba kerül majd na arra leszek kiváncsi.
Bizony, egyetértek, ez még csak egy koncepció. Majd a tömeggyártás és a tömeges felhasználás eldönti hogy működik-e vagy sem.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Az igen! Ha tényleg ilyen gyors lesz és átverni is nehéz lesz akkor ez durva.

válasz erre

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Mondjuk ez még csak egy készülék. Ami a boltokba kerül majd na arra leszek kiváncsi.

válasz erre

technomancer

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Na erre nem számítottam. Azt hittem, **** lesz.

válasz erre