Nagyot nőttek Európában az Asus eladásai

2020. december 02.
35.7521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Asus bejelentette, hogy Közép- és Kelet-Európa vezető notebook gyártójává avanzsált, legalábbis ami 2020 harmadik negyedévének fogyasztói notebook piacát jelenti, de egyéb területeken sem kell szégyenkeznie a tajvani gyártónak.

Az IDC Quarterly Personal Computing Device Tracker 2020 Q3-as időszakra vonatkozó felmérése szerint az cég piacvezető szerepet tudhat magáénak a teljes fogyasztói notebook piacon, míg szeptemberben világszinten 23,6%-os piaci részesedést értek el a gamer notebookok piacán.

A régióban 2020 harmadik negyedévét tekintve 439,4 ezer fogyasztói notebookot sikerült a cégnek leszállítani, ezzel sikerült elérni a piacvezető, 21,5%-os részesedést. Kiemleték még a GeForce RTX 2080 GPU-val rendelkező modelleket is, amelyeket tekintve a ROG gaming laptopok a teljes piac 33%-át fogták be.

Az RTX 2060-as gamer laptopok piacán 23%-os, a GTX 1660 Ti-t és GTX 1650Ti-t felvonultató gépek piacán pedig 25, illetve 26%-os piaci részesedést tudhat magáénak az Asus. A sajtóközleményben kiemelte a cég, hogy a globális piacon is jól szerepeltek, lévén Észak-Amerikában, Nyugat-Európában, Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, valamint Oroszországban és Ázsiában is jól szerepelnek.
4 hozzászólás

Porthos

3 éve, 8 hónapja és 1 napja

Baszki mennyi gépet eladnak! meglepett smiley Nem így volt hogy évek óta haldoklik az iparág? röhögő smiley

válasz erre

TEchie

3 éve, 8 hónapja és 1 napja

Egyik kedvenc gyártóm. Maximálisan megérdemlik a sikert!

válasz erre

Levi87

3 éve, 8 hónapja és 1 napja

Innoválnak. Az mindig megtérül.

válasz erre

Mordorer

3 éve, 8 hónapja és 1 napja

Az szép eredmény, főleg ebben a nehéz időszakban!

válasz erre