Nagyon sok víz lapulhat a Mars felszíne alatt

2019. április 03.
4.8831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb tanulmányt írt egy amerikai kutatócsoport arról, hogy vizsgálataik és számításaik szerint igazak lehetnek azok az elméletek, melyek szerint rengeteg víz lapulhat meg a vörös bolygón, méghozzá mélyen a felszín alatt.

A kutatók a tanulmányban arról írnak, hogy a Mars felszínén időszakosan megjelenő sötétebb formákat és csíkokat nagy valószínűséggel a mélyből feltörő víz idézheti elő, amit alátámaszt, hogy ezek az elváltozások a melegebb időszakokban tűnnek fel, melyek forrása a legújabb kutatások alapján akár 750 méteres mélységből is származhatnak.

A Dél-Kaliforniai Egyetem által közzétett kutatási anyag szerint minden egyes elvégzett vizsgálat és megfigyelés alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Mars mélyén nagy mennyiségű vízkészletek lehetnek, ami a jövőben még létfontosságú lehet az emberiség történetében.
tanulmányt írt egy amerikai kutatócsoport arról, hogy vizsgálataik és számításaik szerint igazak lehetnek azok az elméletek, melyek szerint rengeteg víz lapulhat meg a vörös bolygón, méghozzá mélyen a felszín alatt.'>
2 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 5 hónapja és 23 napja

Fontos lehet a jövő beli kolóniák miatt.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 5 hónapja és 23 napja

Oké, erről már sokszor volt szó, de egyelőre beletörik a fúró a rétegbe szóval...

válasz erre