Nagyon régi hibát javít az új GIMP

2017. május 14.
3.9641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Megérkezett a GIMP legújabb verziója, ami nem főverzió ugrás, csupán csak egy javítócsomag, amelyben a 2.8.20-as aktuális változatban fellelhető és jelentett hibákat orvosolták, sőt egy évekre visszanyúló problémát is sikerült megoldani.

Negyed év telt el a GIMP 2.8.20-as megjelenése óta, és az ezen idő alatt beérkezett bugriportok alapján elkészült a 2.8.22-es változat, amely csupán csak egy kisebb patch a program életében, de az igazi hírértéket egy nagyon de nagyon régóta fennálló hiba foltozása jelenti, amely már 10 éve sújtja a felhasználókat.

A GIMP mostani kiadásában a bugfix mellett a teljesítményoptimalizálásra is jutott idő, sőt, nagy örömmel jelentette be a csapat, hogy a CVE-2007-3126 kódszámmal rendelkező, az ICO plugin-t érintő hibát is sikerült javítani.

Mi is ez pontosan? Amennyiben a plugin által már túl nagynak ítélt fájlt szerettünk volna betölteni a GIMP felületére, az egyszerűen összeomlott, és amellett hogy nem sikerült tökéletesen megoldani a kivételkezelést, az újratöltés sem segített, a legtöbb esetben az egész program elhasalt.
3 hozzászólás

rDAVE

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Az igen, nem kapkodtak. Ami nagyjából működik, azt ne is b.ztassuk.

válasz erre

VDemon

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Na ennek tényleg ideje volt!

válasz erre

Levi87

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Jobb későn mint soha.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink