Nagy változást hozhat a kameramodulba épített írisz-szkenner

2016. augusztus 29.
1.3851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok kapcsán az idei év egyik legnagyobb újítása az írisz-szkenner, amely főként a Samsung Galaxy Note 7 kapcsán vált a köztudat tárgyává, ezzel együtt pedig a csúcskategóriás mobilokhoz társítják a felhasználók.
 

Ez néhány évig egészen bizonyosan így is marad, de nemrég felbukkant a remény arra, hogy a szokásosnál hamarabb bevezetésre kerüljön ez a technológia a középkategóriában is. A koreai Dongwoon Anatech Co. Ltd. ugyanis kifejlesztette egy költséghatékonyabb módszert az írisz-szkenner bevezetésére, mely tulajdonképpen egy 2 az 1-ben megoldás.

A vállalat egyesítette az előlapi kamerát és az írisz-szkennert, így a partnereknek egy modult kell csak megvásárolniuk. Elsőre egy normál előlapi kameramodullal van dolgunk, melynek működését egyáltalán nem zavarja az írisz-szkenner, hiszen csak az azonosításkor bukkan fel a lencse előtt az IR filter.

Árban ez nagyjából 30 százalékkal lesz olcsóbb, mint a két külön modul. A vállalat egyébként optikai képstabilizátorral szerelt változatot is készít a modulból, így néhány éven belül akár komolyabb partnerek készülékeiben is debütálhat a fejlesztés.
4 hozzászólás

betyár

5 éve, 8 hónapja és 23 napja

Az én szememet ne szekennelje semmi!

válasz erre

Eltohn

5 éve, 8 hónapja és 23 napja

Ennyire bejött ez a szkenner dolog? Mindenhol csak azt olvasom, hogy tök kényelmetlen.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja és 23 napja

Hogy ezt miért nem így találták ki eleve!!!

válasz erre

zender

5 éve, 8 hónapja és 23 napja

Na ez ***** jó ötlet!

válasz erre