Nagy bajban lehet az álhírek kiszűrésével a Facebook

2019. április 03.
3.6831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Jelentős szakításra került sor a háttérben a Facebook háza táján, a BBC forrásai szerint ugyanis otthagyta a közösségi oldalt a két legnagyobb médiavállalat, akik tényfeltárással foglalkoztak, ezáltal nagy szerepet játszottak az álhírek kiszűrésében.

A két érintett vállalat az Associated Press és a Snopes voltak, akik befejezték a közösségi platform számára a tényellenőrzést, vagyis az álhírek felkutatását és forrásaik áttekintését, így a jövőben - átmeneti jelleggel biztosan - ismét megemelkedhetnek Zuckerberg közösségi oldalán a hazugságokon alapuló írások.

A két cég állítólag jelenleg is tárgyal a Facebookkal, így könnyen lehet, hogy visszatáncolnak egy megfelelő ajánlat ellenében, de jelenleg a BBC úgy tudja, hogy nincs megállapodás a felek között.

A Facebook egyébiránt 34 céget foglalkoztat tényfeltárás miatt, azonban az AP és a Snopes a két legnagyobb mindközül, tehát végleges távozásuk komoly törést jelentene.
forrásai szerint ugyanis otthagyta a közösségi oldalt a két legnagyobb médiavállalat, akik tényfeltárással foglalkoztak, ezáltal nagy szerepet játszottak az álhírek kiszűrésében.'>
4 hozzászólás

Gólem

5 éve, 5 hónapja és 23 napja

Semmi sem fog változni. röhögő smiley

válasz erre

techiii

5 éve, 5 hónapja és 23 napja

Egyszerűbb lenne távmunkában alkalmazni embereket.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 5 hónapja és 23 napja

Szerintem nem fognak hiányozni, nem számítanak semmit. röhögő smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 5 hónapja és 23 napja

Komolyan szűrve van és mégis ennyi a fake rajta? röhögő smiley Mi lenne ha nem lenne szűrve? röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre