Nagy áttörés jöhet az elektronikus papír és az e-könyv olvasók kijelzőiben

2017. május 26.
3.3621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rendkívül izgalmas bejelentéssel szolgált a Japan Display, akik E Ink kijelzőjükkel a jövőben komoly áttörést hozhatnak el az elektronikus papírok, ezáltal az e-könyv olvasók kijelzőinek piacára is többek között.

Az eddigi olvasókba szerelt papírszerű felület ugyanis bár sok előnnyel rendelkezett, így magas kontrasztjuk miatt napsütésben is olvashatók maradnak, azonban hátrányuk is bőséggel akad, ezáltal frissítési rátájuk alacsony, és képtelenek olyan éles kép megjelenítésére, mint például egy okostelefon vagy egy táblagép.

Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy az ilyen olvasókba szerelt kijelzők mindegyike 300 képpont-sűrűséget garantált, de a Japan Display most kifejlesztett egy olyan képernyőt, amely képes megduplázni ezt az értéket, aminek hála akár már full HD felbontásra alkalmas megjelenítők is beszerelhetők lesznek a jövőben érkező e-könyv olvasókba.

Vannak persze negatívumai is a jelenlegi technológiának. A frissítési ráta általában alacsony, többségében csak fekete-fehér képernyőkkel van dolgunk, illetve eddig senki sem törte át a 300-as képpont-sűrűséget, vagyis nem volt olyan éles a kép, mint egy normál elektronikai eszközön.

Hogy mindez mennyiben befolyásolja majd a készülékek árát és üzemidejét, az nem derült ki, ellenben a régi és az új közötti különbségről már kaptunk egy nagyszerű prezentációt:

Nagy áttörés jöhet az elektronikus papír és az e-könyv olvasók kijelzőiben - 2. kép

2 hozzászólás

Harder

3 éve, 4 hónapja és 13 napja

Teljesen jó ez úgy ahogy most van. Az eink az egyik legjobb dolog, semmi szükség nagyobb felbontása, mert minek????

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 4 hónapja és 14 napja

Teljesen felesleges továbbfejleszteni. Olvasáshoz ez teljesen tökéletes.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink