Na végre: visszavesz a kémkedésből a Windows 10!

2017. április 07.
3.8491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a Microsoft soha nem erősítette meg hivatalosan, de aki használta a Windows 10-et, és látta az adatvédelmi beállításokat, az nagyon jól tudta, hogy az operációs rendszer nemcsak adatokat gyűjt eszközeinkről, hanem azokat továbbítja külső feleknek is.
Advertisement

A redmondi óriás azonban egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a következő nagy Creators Update részeként - amely április 11-én érkezik - egy új adatvédelmi rendszert szeretnének alkalmazni, aminek köszönhetően sokkal átláthatóbbá teszik ezeket a megoldásokat, ezáltal a felhasználók például maguk dönthetnek arról, hogy csak alapszintű, vagy teljes adatmegosztáshoz járulnak hozzá, de a teljes adatgyűjtés kikapcsolására továbbra sincs lehetőség, mert a Microsoft szerint erre a rendszer megfelelő működéséhez szükség van.

Az alapszintű adatgyűjtés részeként a Microsoft szerint csak és kizárólag azokat az információkat szedik ki a felhasználók gépéről, ami az eszköz jellemzőihez, az applikációk kompatibilitásához és a hibakereséshez szükséges, de hogy a teljes adatmegosztás ennek függvényében mit jelent, abba belegondolni sem merünk.

A Microsoft döntését egyébiránt nem is annyira a negatív felhasználói visszhangok, mint inkább az Európai Unió által jövő májusban életbe lépő Általános Adatvédelmi Rendelet sürgette, amelynek szűrőjén többek között a Windows 10 is fennakadt volna, hiszen tilos lesz az uniós állampolgárok adatainak gyűjtése és elemzése.
4 hozzászólás

viper73

7 éve, 6 hónapja és 17 napja

Azért van értelme szabályozni, mert rengeteg folyamatot is le lehet így állítani ami zabálja a memóriát.
Én a DoNotSpy progit is bevetettem azon kívül, hogy mindent letiltok ami még nem zavarja meg a Win működését. Mindezt múltidőben írom, mert nagyon tele lett a hócipőm és újra Ubuntu lett az oprendszerem és ha törik ha szakad meg fogom szokni.

válasz erre

VDemon

7 éve, 6 hónapja és 17 napja

Soha senki nem fogja megtudni, mennyivel több vagy kevesebb információ fog eljutni MS-hez mint eddig. Lehet szabályozgatni meg ilyenek, de ki fogja ezt valaha is ellenőrizni? És hogy?

válasz erre

Fikarc

7 éve, 6 hónapja és 17 napja

Olyan mindegy, mit küld. Engem nem zavar.

válasz erre

Hentes

7 éve, 6 hónapja és 17 napja

Úgysem lehet kiszűrni hogy mit küld el. Teljesen értelmetlen megpróbálni szabályozni szerintem.

válasz erre