Na végre: itt a robot, ami összehajtogatja a ruháinkat!

2018. január 08.
2.0421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ha valaki nézett már farkasszemet egy nagy kupacnyi frissen mosott ruhával, annak bizonyára eszébe jutott már, hogy a mosó- és szárítógép után valaki igazán kitalálhatná a hajtogatógépet is, amit a FoldiMate csapata most végre megvalósított, illetve tökéletesített.

A brigád már a tavalyi CES során bemutatta első verziós hajtogatógépét, időközben azonban módosították és fejlesztették azt, a gépezet tehát képes már pólók mellett blúzokat és nadrágokat is összehajtani, méghozzá gyermekmérettől kezdve legfeljebb XXL-es modellekig, de törölközőket, sőt párnahuzatokat is kezel, zoknikat, alsóneműket vagy kabátokat viszont még nem.

A FoldiMate hajtogatógépe egy félautomata masina, amibe emberi erővel kell adagolnunk a ruhákat, és a gyártó szerint 20-40 darab esetén 2-4 perc alatt végzi el a hajtogatást, ami mellett egyfajta vasalási folyamat is végbemegy. A gépezet persze nem lesz túl olcsó, az új modell közel 1000 dollárba, azaz mintegy 260 ezer forintba kerül majd, de minél tovább fejlődik a technológia, annál olcsóbb lesz majd egyszer.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Levi87

6 éve, 9 hónapja és 3 napja


válasz erre

DarkZer0

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Hát ez baromira jó, kell röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Kéne. Sokszor. röhögő smiley

válasz erre