Munkaügyek

2014. július 08.
1.1881
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A 2014-es VB miatt elképzelni sem tudom, hogy mennyien kapcsolnak a magyar 1-re, ahol vetítik a magyar "Irreality show-t" a Munkaügyek című sorozatot, ami egy magyar hivatal mindennapjait dolgozza fel, úgy, ahogy azt minden magyar képzeli.

A sorozat fiktív, rövidebb történeteket mesél el, azonban mindenki érezheti, hogy ezek a karakterek a valóságot nem meghazudtolófigurák.

A munkaügyi hivatalban van alkoholista, műkörmös, "túlművelt" titkárnő, klasszikus informatikus, Mucsi Zoltán, aki abszolút hitelesen alakítja az életunt, idősödő hivatalnokot, ahogy Mucsit sokan ismerjük. Az egy egy epizódban felmerülő problémákra rendkívül furfangos módon reagálnak úgy, hogy a legkevesebb erőfeszítést kelljen igénybe venni.

A poénok nem a leginteligensebbek, de a sorozat pont ettől hiteles, magyar sorozat. A primitív emberek és gondolataikból adódó humor a magyar filmkészítőknek véleményem szerint nagyon jól megy, amin egészen jól lehet szórakozni, és amellett, hogy kinevetjük ezeket a helyzeteket, mindenki érezheti, hogy ez bizony lehetne egy igaz történet is, ami még közelebb hozza a sorozatot.

A színészek leginkább színházi színészek, de ettől függetlenül, hitelesen alakítják a karaktereiket. Főbb színészek:

[gallery ids="9392,9393,9394,9395,9396"]

Molnár Piroska (Elvira)
Murányi Tünde (Katalin)
Mucsi Zoltán (János)
Elek Ferenc (Albert)
Fodor Annamária (Timi)
Kovács Lehel (Karesz)
Tamási Zoltán (Imre)
Lengyel Tamás (Tamás)
Radnai Márk (Ricsi)
Mogács Dániel (Róbert)

Rendezője, Márton István, aki többek között a Barátok közt rendezője, azonban erről a sorozatról nem gondolom, hogy bármit kellene írni, az érdekes, hogy a két sorozat között leírhatatlan nagy a különbség, habár a főcímen és az összekötő videókon nagyon látszik a magyar sorozat bélyeg, ezeket is valószínűleg a hivatalban készítették. Nem tudtam eldönteni, hogy direkt csinálták ilyenre ezeket az anyagokat, hogy illeszkedjen a történethez, vagy csak így sikerült.

Forgatókönyvírók: Litkai Gergely, Hadházi László, Kovács András Péter

Mindenkinek ajánlom a sorozatot, bízom benne, hogy kellemes perceket nyújt majd.

 
nincs még hozzászólás