Munkába állt az első robotriporter, másodpercek alatt írja a sport-összefoglalókat

2018. július 18.
1.7061
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Vakargathatják a fejüket az újságírók, a Koreai Baseball Szervezet ugyanis munkába állította a világ első robotriporterét, amit a Lab2I fejlesztett, és olyan gyorsan dolgozik, hogy gyakorlatilag másodpercek alatt legyártja a meccsek összefoglalóit.

A KBOT névre hallgató robot egyelőre még csak tesztüzemben működik, és maximálisan a mesterséges intelligenciára épül fel - tehát ne egy kézzel fogható robotot képzeljünk el -, ezáltal a szoftvernek elég megadni a mérkőzések statisztikáit ahhoz, hogy mindössze három másodperc alatt egy értékelhető és egyedi szövegezésű összefoglaló szülessen.

Az így született szövegeket a sportegyesületnek már csak le kell ellenőriznie és szerkesztenie, majd küldik is tovább a sajtónak, tehát a lényegi munkát a robot elvégzi, sajátos algoritmusa ugyanis olyan apróságokra is figyel, mint a szóismétlések elkerülése, vagy a szöveg gördülékenységének megtartása.
4 hozzászólás

techiii

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Nem semmi teljesítmény.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Kisfaludy82 írta:
Ez már ijesztő jövőképet vetít...
Ezt mondták a gőzgépekre is... röhögő smiley Amúgy is már netceleb, youtube-os és esportoló is képes megélni, szóval a gazdaság megy tovább és könnyebb pénzt szerezni, mint korábban. Sportújságíró meg továbbra is kell, mert szakvéleményt ez nem fog írni.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Ez már ijesztő jövőképet vetít...

válasz erre

Harder

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Már vannak arccserélő rendszerek, robotok írják a híreket, mi lesz még? meglepett smiley

válasz erre