Moto X kamera mindenkinek

2013. július 27.
1.1091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Az elmúlt hét szenzációját az Android 4.3 és a Nexus 7 második generációja jelentette, a hab tortán pedig a Chromecast (Dongle) volt, amely segítségével okostelefonunkról/tabletetünkről tudunk médiatartalmat megosztani televíziónkkal.

Az őrület még most is tart, emberek ezrei osszák meg percenként a Nexus eszközükre érkező OTA update-ről készült képernyőfotókat. Akik nem szívesen szemetelik ezzel tele mások közösségi, vagy épp egy-egy közösség falát, ők Best Buy-tól vagy Amazon-tól rendelt és megérkezett új 7 colos Google tabletjükről készült fotókkal hajtják végre ugyanezt. Az anti Nexus tulajok figyelme viszont a következő eseményre szegeződik, hiszen az egész 24-ei Google Event csupán néhány óráig tartott, nem ragadnak a már hetek óta ismert részleteknél. Ők azok, akik mást várnak, valamit, ami hosszú hónapok és sok-sok dollármillió gyümölcse lehet, ami nem más, mint a Moto X.
Az első eszköz, mely a keresőóriás és sokunk egyik kedvenc telekommunikációs cégének, a Motorolának házasságából született, már majdnem egy éve tartja lázban a geek közösséget. Alig két héttel ezelőtt azonban először Eric Schmidt kezében, majd szerte az internetes világban kerültek elő részletek a ?mindent halló? X-ről. Erről bövebben itt. A szerdai esemény után 2-3 nappal kezd elülni a por, ennek megfelelően nem csak az akkor bemutatott kütyükkel kapcsolatos információk terjednek a digitális folyamban. Az AndroidPolice jóvoltából nyilvánosságra került az 1-2 héten belül hivatalosan is bemutatásra kerülhető Moto X kamerája, pontosabban annak szoftvere, amit bárki telepíthet az Android-ot futtató okostelefonjára, hiszen az APK fájl szabadon letölthető innen.
Egyszerű, mégis okos megoldás hogy elegendő csak megrázni az eszközt, máris indul az applikáció és kezdhetjük az értékes pillanatok rögzítését. Újszerű megközelítés, hogy nem lesz kijelölt terület, amelyet érintve rögzíthetünk, hanem teljesen mindegy a kijelző mely részéhez nyúlunk, a a fotó máris elkészül. Folyamatosan nyomva sorozatfelvétel készíthető. A beállítási lehetőségek? Ezeket az egyre népszerűbb és látványosabb kivitelezésnek tekinthető gesztusalapú vezérléssel hozhatjuk elő.
A szoftver még nem a végleges verzió, csupán egy kiszivárgott build. Ennek megfelelően bétaként kell rá tekinteni, ahol kisebb nagyobb hibák, esetleges összeomlások előfordulhatnak. Ilyen például a panoráma vagy a HDR mód, melyek közül utóbbi tiltva is van, és nem tudjuk aktiválni. Ennek ellenére ha valaki szívesen kipróbálnágy kis ízelítő a felületből.
 
 
Aki pedig a Moto X-re kíváncsi, egy rövid intró természetesen az is elérhető.
 
nincs még hozzászólás