Mostantól nem tudjuk ellenőrizni, hogy lopott iPhone-t veszünk-e!

2017. február 03.
4.2231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő lépésre szánta el magát az Apple, akik váratlanul megszüntették annak a szolgáltatásnak a működését, ami korábban arra szolgált, hogy segítségével ellenőrizzük: lopott-e az a használt iPhone, amit meg akarunk venni, avagy sem.

A ZDNet által közölt információk szerint a kérdéses portál az iOS 7-tel együtt bevezetésre kerülő aktiválási zárral indult el, aminek a lényege az volt, hogy távolról lezárhassuk a készüléket, ha esetleg valaki eltulajdonította volna tőlünk.

Mivel sok esetben akartak ilyen telefonokat eladni, ezért nagyon hasznos volt az iCloud.com-on létrehozott ellenőrző oldal, ahol a telefon sorozat- vagy IMEI-száma alapján bárki ellenőrizhette a készülék aktiválási zárjának az állapotát, vagyis ha használtan szeretnénk iPhone-t vagy iPad-ot vásárolni, már nem tudjuk személyesen ellenőrizni azt, hogy a készülék lopott-e vagy sem.

A lap forrásai szerint az Apple azért döntött a lehetőség kukázása mellett, mert azon túl, hogy segített, összességében rengeteget ártott is, hiszen a hackerek érvényes sorozatszámokhoz és egyebekhez juthattak általa játszi könnyedséggel.
4 hozzászólás

Kileah

2 éve, 5 hónapja és 23 napja

Mindig újonnan veszem, nem kellett még ellenőrizem soha, mondjuk a funkciót sem ismertem. De azért kár mert jó dolognak tűnik.

válasz erre

TEchie

2 éve, 5 hónapja és 24 napja

Nincs más mód arra, hogy valaki lecsekkolja az imei számot?

válasz erre

muki

2 éve, 5 hónapja és 24 napja

Na ennek örülni fognak a csalók.

válasz erre

Harder

2 éve, 5 hónapja és 24 napja

Bravó. Ahelyett hogy valamit tennének az ellen hogy a hackerek hozzáférjenek, inkább megszüntetik az egészet. Apple...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink