Mostantól hivatalosan is a Google-nél dolgozik a HTC 2000 munkatársa

2018. január 31.
1.4321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen mostanáig elhúzódott az üzleti hercehurca a Google és a HTC háza táján, a keresőóriás azonban egy blogbejegyzésben bejelentette: végre pontot tudtak tenni a történet végére, így a HTC mintegy 2000 munkatársa mostantól hivatalosan is nekik dolgozik.

Aki nem tudná hirtelen, hogy miről van szó, a Google még tavaly jelentette be, hogy 1,1 milliárd dollárért felvásárolja a HTC egy jelentős részét, ezáltal a tajvani gyártó szellemi tulajdona és mérnökeinek egy jelentős része is csatlakozott cégóriáshoz, akiket a minap hivatalosan is üdvözölt a Google saját zászlajuk alatt.

A 2000 munkás természetesen továbbra is Tajvanon dolgozik, azonban HTC helyett mostantól a Google logójával ellátott munkaruhában kell menniük, és feladatuk az lesz, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a cég termékeiből és szoftvereiből, de leginkább a Pixel okostelefonok következő generációjából.

A felvásárlás egyébiránt a HTC okostelefonokat vagy a HTC Vive VR eszközöket nem érinti, ezáltal a márka kedvelői a jövőben is maximális támogatással találhatják meg a boltokban a kötődő újdonságokat, habár a The Verge szerint a mobilos szegmens kapcsán várhatók átalakulások, sőt szerintük később a teljes megszűnés sem kizárt.
3 hozzászólás

bl4ckv0id

6 éve, 9 hónapja és 8 napja

Harder írta:
Tulajdonképpen ez csak a lepapírozás volt, gondolom valójában már mióta megvették őket, így működnek.
De akkor miért nem a Motorolát tartották inkább meg? Az is amerikai cég ésn legalább nem kínai kézbe került volna, akik nincsenek jó hatással rájuk.

válasz erre

Harder

6 éve, 9 hónapja és 8 napja

Tulajdonképpen ez csak a lepapírozás volt, gondolom valójában már mióta megvették őket, így működnek.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 9 hónapja és 8 napja

Simán fel fogják a mobilos részleget is szippantani, ez nem is kérdés.

válasz erre