Most te is megtanulhatod a Trónok harca kitalált nyelvét!

2017. július 13.
2.9821
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ha te is szeretnél a Trónok harca egyik központi szereplőjével, a csodálatos Daenerys-szel, a sárkányok anyjával beszélgetni a saját anyanyelvén, akkor itt az alkalom, hogy felkeresd a Duolingo-t, ahol hamarosan te is megtanulhatod a valyr nyelvet.
 

A Trónok harca kitalált nyelvét nagyon gyakran hallhatjuk a sorozat magyarul szinkronizált epizódjaiban is, hiszen ezeket a részeket rendszerint mindig csak feliratozzák, ellenben mivel egy kompletten kitalált nyelvről van szó, egy kis szorgalommal bárki elsajátíthatja, így a jövőben feliratra sem lesz szüksége, hogy értse a sorozat kérdéses jeleneteit.

A teljes nyelvet egyébiránt David J. Peterson, a sorozat egyik nyelvésze dolgozta ki, így neki köszönhető, hogy a Duolingo alkalmazás segítségével várhatóan már ma estétől bárki elsajátíthatja majd. Mindezt egyébiránt még különlegesebbé teszi, hogy ez az első alkalom, hogy egy kitalált nyelvet lehetőségünk nyílik egy felépített kurzus részeként megtanulni.

Ha igazi rajongó vagy, nézz körül a Trónok harca relikviák között, ahol már 799 Ft-tól meg lehet venni a kultikus sorozat alapján készült termékeket: Play 24/7 webshop Trónok harca relikviák!
5 hozzászólás

techiii

8 hónapja, 1 napja

Ejha. Biztos lesznek fanatikusok akik megtanulják.

válasz erre

Harder

8 hónapja, 1 napja

Ez marha jó!

válasz erre

rDAVE

8 hónapja, 1 napja

Ez csak a legnagyobb rajongóknak ajánlott. Nekik poénból beszélgetni jó, de a mesterséges nyelveknek mindig megvan a határa, talán egyedül az eszperantó az, ami valóban alkalmas hétköznapi életre. Az pont arra van kitalálva, hogy élőnyelvek mellett is megállja a helyét, így folyamatosan foglalkoznak vele.

válasz erre

Levi87

8 hónapja, 1 napja

Ez jó poén

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 1 napja

Az igen! Eddig ilyesmi csak a Klingonnal volt.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink