Most már autót is lehet hackelni a Parrot Linux segítségével

2018. január 29.
2.3931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Parrot Security OS mögött álló csapat örömmel jelentette be, hogy elérhetővé vált a népszerű biztonsági szoftver 3.11-es verziója, amiben foltozták a már jól ismert Intel bugokat, de érkezett valami új is.

Másfél hónappal a Parrot OS 3.10 után érkezett meg a 3.11-es változat, amiben az előd hiányosságait, illetve az Intel által eszközölt sebezhetőséget javították a fejlesztők, de jutott idő a Linux Kernel 4.14 implementálására is.

Erre is, még egy teljesen új menüre is futotta a csapat idejéből, ugyanis a Parrot OS 3.11-ben a Car Hacking opcióval is találkozhatunk, aminek segítésével a mai modern autók biztonsági rendszerét ellenőrizhetjük.

Ez egy nézőpont, de van egy másik is, ami szerint ennek a tool-nak segítségével feltörhetjük az elektromos vagy luxus autók rendszerét, ezáltal kárt okozva a tulajdonosnak. Szemléltető videó még nincs a működéséről, de bizonyos hogy az elkövetkező időszakban felbukkan majd pár érdekes momentum.
4 hozzászólás

VDemon

6 éve, 9 hónapja és 9 napja

Na pontosan ettől tartottam az ilyen elektronikus autók kapcsán. Várható volt hogy előbb utóbb mindenki számára könnyen elérhető megoldás is érkezik. Szomorú hogy ez épp egy Linux...

válasz erre

Harder

6 éve, 9 hónapja és 10 napja

Hát az nagyon durva meglepett smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nyilván simán fel lehet ezt használni rossz dolgokra.

válasz erre

DarkZer0

6 éve, 9 hónapja és 10 napja

Na akkor frissítsünk.. igyekeznek a srácok..

válasz erre