Most már autót is lehet hackelni a Parrot Linux segítségével

2018. január 29.
1.6751
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Parrot Security OS mögött álló csapat örömmel jelentette be, hogy elérhetővé vált a népszerű biztonsági szoftver 3.11-es verziója, amiben foltozták a már jól ismert Intel bugokat, de érkezett valami új is.

Másfél hónappal a Parrot OS 3.10 után érkezett meg a 3.11-es változat, amiben az előd hiányosságait, illetve az Intel által eszközölt sebezhetőséget javították a fejlesztők, de jutott idő a Linux Kernel 4.14 implementálására is.

Erre is, még egy teljesen új menüre is futotta a csapat idejéből, ugyanis a Parrot OS 3.11-ben a Car Hacking opcióval is találkozhatunk, aminek segítésével a mai modern autók biztonsági rendszerét ellenőrizhetjük.

Ez egy nézőpont, de van egy másik is, ami szerint ennek a tool-nak segítségével feltörhetjük az elektromos vagy luxus autók rendszerét, ezáltal kárt okozva a tulajdonosnak. Szemléltető videó még nincs a működéséről, de bizonyos hogy az elkövetkező időszakban felbukkan majd pár érdekes momentum.
4 hozzászólás

VDemon

7 hónapja,

Na pontosan ettől tartottam az ilyen elektronikus autók kapcsán. Várható volt hogy előbb utóbb mindenki számára könnyen elérhető megoldás is érkezik. Szomorú hogy ez épp egy Linux...

válasz erre

Harder

7 hónapja, 1 napja

Hát az nagyon durva

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 1 napja

Nyilván simán fel lehet ezt használni rossz dolgokra.

válasz erre

DarkZer0

7 hónapja, 1 napja

Na akkor frissítsünk.. igyekeznek a srácok..

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink