Most éppen több mint 100 fejlesztő miatt keveredett adatszivárgási botrányba a Facebook

2019. november 06.
4.4371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nincs új a nap alatt, avagy mondhatnánk, hogy újabb hét telt el, tehát újabb Facebook szivárgási botránnyal állunk szemben, merthogy úgy fest, a cég képtelen kihúzni pár napot anélkül, hogy ne nyúlna bele a guanóba.

Most éppen arról adott a közösségi médiaóriás hírt egy blogposzt formájában, hogy több mint 100 szoftverfejlesztőjük illetéktelenül férhetett hozzá olyan felhasználók adataihoz és profilképeihez, akik egyébiránt valamiféle csoport tagja Facebookon, holott eredetileg tavaly óta nem kellett volna tudniuk elérni ezeket az infókat a fejlesztőknek.

A Facebook állítása szerint legalább 11 fejlesztő-munkatársról tudnak az elmúlt két hónap távlatában, akik hozzáfértek az adatokhoz, további százzal pedig felvették a kapcsolatot, akik még elérhették a kérdéses adatokat. Bár elviekben nem használták fel az információkat, ellenben felkérik őket, hogy töröljék azokat a felhasználó-adatokat, amiket esetleg maguknak eltároltak valamilyen oknál fogva.
3 hozzászólás

Direktor

4 éve, 10 hónapja és 1 napja

Ezek aztán nagy szakemberek. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

4 éve, 10 hónapja és 2 napja

Na de kinek a hibája az ilyen? Nyilván nem a fejlesztőké akik hozzáfértek, hanem azoké akik nem zárták le az elérést. Azokat kéne elkapni.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 10 hónapja és 2 napja

Rohadt gáz ez a banda! röhögő smiley

válasz erre