Most éppen részecskegyorsítót építene Elon Musk

2019. január 23.
4.0991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az egész tudományos világot lázba hozta a Future Circulat Collider, avagy minden idők legnagyobb részecskegyorsítójának megépítése, ami nem kizárt, hogy Elon Musk segítségével sokkal előbb, és sokkal olcsóbban megvalósulhat.

A mintegy 100 kilométeres hadronütköztető felépítésének teljes költsége ugyanis az első tervek szerint a 24 milliárd eurót is elérheti, de Elon Musk a Twitteren közölte, hogy ha a CERN elfogadná az ajánlatát, ő sokkal olcsóbban vállalná az alagútfúrást a The Boring Company nevű alagútfúró vállalatával, aminek részeként több milliárd eurót lehetne spórolni a munkán.

A történet érdekessége, hogy Elon Musknak most nem csak a fejéből pattant ki ez az őrült ötlet, lévén a Tesla és a SpaceX vezére a napokban valóban találkozott Fabiola Gianottival, avagy a CERN igazgatójával egy nem hivatalos megbeszélésen, és tényleg szóba került a közös munka, azonban konkrétumokról még nem beszéltek.


Future Circulat Collider, avagy minden idők legnagyobb részecskegyorsítójának megépítése, ami nem kizárt, hogy Elon Musk segítségével sokkal előbb, és sokkal olcsóbban megvalósulhat.'>
6 hozzászólás

KalandMester

5 éve, 8 hónapja és 5 napja

Gondoljatok bele, elvették tőle a gyermekét a Tesla-t, hát most bosszúból fekete lyuk generátort épitene bosszú gyanánt. Ha még ez a hihetetlen dolog igaz is volna akkor is maximálisan támagotnám a fickót, mert nagyon sok mindent lenyomnak a torkán amihez nem sok kedve van(pl a rakétájának a név változtatása) és remélem már ő is tisztában van azzal, hogy az emberiségnek nevezett mocsoknak el kell tünnie.

válasz erre

VDemon

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Hamarabb kész lesz mint a négyes metró röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nem aprózzák el! meglepett smiley

válasz erre

login_password

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Az igen! Már mindenbe belefog.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Az komoly. röhögő smiley Ez a pali nem igazán ül a babérjain...

válasz erre

Harder

5 éve, 8 hónapja és 8 napja

Ha jó az ajánlata, biztos elfogadják. Mindenkinek jó lenne, az építtetőknek olcsóbb, Musk cégének meg igazán jó demonstráció.

válasz erre