Most éppen kémkedéssel vádolják az Ubert

2017. április 15.
3.6551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alaposan rájár a rúd mostanában az Uberre, a népszerű taxis szolgáltatás körül ugyanis nem telhet el úgy hónap, hogy ne robbanna ki valamiféle botrány, így hol betiltják, hol szexuális zaklatással gyanúsítják őket, máskor vezetők távoznak indokolatlanul.

A The Information magazin információi szerint azonban most kémkedési botrányba keveredett az Uber, lévén úgy hírlik, hogy 2014 és 2016 között törvénytelen, hovatovább etikátlan módszerekkel figyelte legnagyobb riválisát, a Lyft-et, akikkel szemben így illetéktelen módon jutottak előnyhöz.

A lap szerint az Uber elleni vád az, hogy több száz hamis Lyft-fiókot készítettek annak érdekében, hogy valós időben kövessék nyomon a konkurenciát, ezáltal pontos információkat vonhattak le kapacitásukról, elérhetőségükről, amivel saját malmukra hajthatták a vizet.

A lap legsúlyosabb vádja szerint az Uber ezzel a módszerrel képes volt arra, hogy átcsábítson sofőröket és utasokat a riválisoktól, amiért a Lyft nagyon komoly pert akaszthat az Uber nyakába.
4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 7 hónapja és 12 napja

Hogy buktak le? meglepett smiley

válasz erre

Belső ellenőr

7 éve, 7 hónapja és 12 napja

Porthos írta:
Feltűnően sokat piszkálják mindenért ezt a céget. Sokaknak bökik a csőrét.
Igen, ezt én is kifigyeltem. Pedig egy tök rendes cég.

Két év alatt feltornászták magukat 60 milliárd dollárra, alkalmazottak országonként 2db aki be van jelentve, a többi csak szimpla hobbiból ül 10 órát a kocsiban - vagy azért mert éjjel nem tud aludni ez még nem derült ki - akiknek az a munkájuk, hogy feléljék a saját tulajdonukat azért hogy a cég által kivetett sarcot ki tudják fizetni.

Én sem értem, hogy miért kergetik meg mindenhol ezt a remek céget, miközben tök közösségi meg innovatív.

válasz erre

Gólem

7 éve, 7 hónapja és 12 napja

Máshogy ez a piac nem tud működni. Nem vagyok meglepve.

válasz erre

Porthos

7 éve, 7 hónapja és 13 napja

Feltűnően sokat piszkálják mindenért ezt a céget. Sokaknak bökik a csőrét.

válasz erre