Most egy kerékpárkölcsönzős startup került nehéz helyzetbe az emberi hanyagság miatt

2017. július 18.
3.1081
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a kölcsönzős szolgáltatásokban nagy lehetőség van, azonban a legtöbb ilyen dolgot megvalósító startup egyetlen dologgal nem számol, mégpedig az emberi hanyagsággal és lustasággal, ami most a Londonban elindított oBike-ot is nehéz helyzetbe hozta.

Az eredetileg Szingapúrból elindult kerékpárkölcsönzős startup ugyanis még július elején 5500 darab bérelhető kerékpárt helyezett ki London utcáira, és az elektromos zárral ellátott járműveket bárki használatba vehette, ha kifizette a 49 fontos alapdíjat, amit utána félóránként 50 penny-s extra költség követett.

A startup azonban elkövetett két óriási hibát:

1. Nem szankcionálták azt, hogy mi történik, ha az emberek nem viszik vissza a helyükre a kerékpárokat.
2. Nem készítettek külön tárolót a biciklik számára.

Ennek köszönhetően mindenki ott tette le a QR-kóddal feloldható kerékpárt, ahol éppen gondolta, és hiába követik GPS-sel a járgányokat, sőt hiába buzdították arra a felhasználókat a társalkalmazásban, hogy vigyék vissza a járműveket a kijelölt pontokra, a kétkerekűek jelentős része azonban már most szét lett szórva az egész városban.

Hol a susnyásba lett bevágva, hol a tengerbe dobták őket, hol az út középén hagyták szegény kerékpárokat, de a lényeg, hogy többségük nem került vissza a központi helyre, használhatatlanná is vált, mindemellett pedig veszélyeztetett más közlekedőket, emiatt több londoni kerület polgármestere is arra szólította fel a céget, hogy távolítsák el a kerékpárokat.

Most egy kerékpárkölcsönzős startup került nehéz helyzetbe az emberi hanyagság miatt - 2. kép


Most egy kerékpárkölcsönzős startup került nehéz helyzetbe az emberi hanyagság miatt - 3. kép

2 hozzászólás

technomancer

7 éve, 3 hónapja és 10 napja

Mekkora parasztok vannak ott is. szomorú smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 3 hónapja és 10 napja

Tény, hogy a cég hibázott, de hogy lehetnek az emberek is ennyire kretén állatok. Bár jártam Londonban, láttam milyen rohadtul látványosan szemetelnek és azok pont angoloknak néztek ki (londoni külföldiek még annyira veszik a fáradságot, hogy szétnézzenek, angolok már arra se röhögő smiley).

válasz erre