Most akkor engedélyezett a Facebookon az emberkereskedelem?

2018. november 21.
5.3411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A megfelelési kényszer és az állandó kettős mérce alkalmazása miatt folyamatos ellentétekbe keveredik a Facebook, így a CNN beszámolója szerint a közösségi oldal még az emberkereskedelem felett is képes volt szemet hunyni a közelmúltban.

A lap beszámolója szerint ugyanis a Facebook két teljes héten át képtelen volt eltávolítani felületéről egy olyan bejegyzést, melyben ténylegesen egy 16 éves dél-szudáni lányt szerettek volna elárverezni, sőt mi több, a Plan International jogvédő szervezet minden tiltakozásának és figyelemfelkeltő akcióinak ellenére öt férfi licitált is a fiatal menyasszonyra, akik ráadásul kivétel nélkül a dél-szudáni kormány politikusai voltak.

Miután a CNN felkereste a közösségi oldalt, a Facebook egy közleményben elismerte, hogy az emberkereskedelemre fókuszáló poszt valóban 15 napig elérhető volt a portál felületén, de utána eltávolították, és a kapcsolódó felhasználó fiókját is felfüggesztették, ami sovány vigasz lehetett a 16 éves kislánynak, akit közben az apja eladott az egyik érdeklődőnek 10 ezer dollárért, három autóért és 500 tehénért.

A Plan International nevű jogvédő szervezet közleményében egyenesen hihetetlennek nevezte, hogy a világ legnagyobb közösségi oldalán emberkereskedelem folyhat, és arra kérte a szudáni kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet, majd menesszék azokat a politikusokat, akik licitáltak az aukción. A kérés azonban nyilván úgyis süket fülekre talál...
2 hozzászólás

TEchie

5 éve, 9 hónapja és 22 napja

Rohadtul szabályozatlan ez a ****. wtf smiley

válasz erre

Mordorer

5 éve, 9 hónapja és 22 napja

Az milyen durva! meglepett smiley

válasz erre