Most a spanyolok büntették meg pár száz millióra a Facebookot

2017. szeptember 13.
2.7571
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A németek után a spanyol kormánnyal is csúnyán összeakadt a bajsza a Facebooknak, miután az ország adatvédelmi hatósága, vagyis az AEPD 1,2 millió euróra - ez több mint 360 millió forint - büntette meg a közösségi oldalt.

Hogy miért? A vád szerint a Facebook több ponton is megsértette az ország adatvédelmi törvényeit, amelyek azt a célt szolgálják, hogy megvédjék a spanyol állampolgárok magánéletét és adatait, de mivel a Facebook ezt figyelmen kívül hagyta, ezáltal személyes adatokat gyűjtött és használt fel a felhasználókról - mint ahogyan azt teszi világszerte -, most szembe kell nézniük a kormány büntetésével.

Az adatvédelmi hatóság szerint a Facebook az adatgyűjtés mellett illegálisan követi a felhasználók böngészi szokásait is a sütik által, de a közösségi portál azzal is megsértette a törvényt, hogy még azoknak a felhasználóknak is hónapokig tárolták fiókadataikat, akik korábban törölték magukat a rendszerből.

Ezekért a három kihágásért 600, illetve 300-300 ezer eurós, tehát összesen 1,2 millió eurós büntetést kapott most a Facebook.
3 hozzászólás

VDemon

9 hónapja, 3 napja

Meg sem fogják érezni. Sajnos.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 napja

Az a baj hogy ez nagyon kevés büntetés. Simán kifizetik.

válasz erre

muki

9 hónapja, 3 napja

Helyes! Tanulják meg.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink