Most a Google perelte be az Ubert

2017. február 25.
3.3921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb gigabotrány van kirobbanóban a Google és az Uber között, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a keresőóriás anyacége, avagy az Alphabet most pert indított, mert szerintük az Uber tőlük lopott technológiát használ önvezető autóiban.

Hogy egészen pontosak legyünk, az Alphabet égisze alá tartozó Waymo lézeres technológiájáról van szó, amit állítólagosan az Uber nemcsak ellopott, hanem fel is használt az Otto önvezető járművekben, amivel lerövidítették a fejlesztési időt, hiszen a LIDAR, avagy a lézeralapú radarrendszer az efféle autók egyik szíve és lelke, lévén ezzel tájékozódnak a forgalomban, megalkotásukhoz pedig hosszú évek munkájára van szükség.

A Waymo azt is tudni véli, hogy a technológiát a cég egykori menedzsere, Anthony Levandowski szivárogtathatta ki, aki felmondása előtt több mint 14 ezer olyan bizalmas dokumentumot mentett le magának a Google szervereiről, amelyek között ez a lézeres technológia is megtalálható volt.

Anthony pedig felmondása után az Ubernél kezdett el dolgozni, amivel kapcsolatban a Google most úgy véli, hogy talán szándékos lopásról lehetett szó, és egy előre eltervelt folyamat részeként szolgáltatta át a terveket.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Úgy tűnik, mindenhol vannak árulók...

válasz erre

techiii

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Uber kezd bedölni. Sok a botrány.

válasz erre

Gólem

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Hát ebből nagy per lesz!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink