Moduláris felépítést kap a Solus

2016. november 04.
2.9411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Solus csapata úgy fest elhagyta a Föld nevű bolygót és egy külön Solus világba költözött, hiszen egy másik szintre emelte a Linux asztali környezetek felépítését és kosztümizálhatóságát.

Korábban felröppent egy pletyka miszerint a Budgie Desktop 11.0 a Solus életében az eddigi legnagyobb ugrás lesz, hiszen radikális változtatást eszközölnek a fejlesztők, ami kihat majd a testreszabhatóságra is, így pedig tovább növelheti majd a felhasználók kreativitását.

Ikey Doherty elmondta, hogy ez a frissítés egy mérföldkő, mivel elhagyják a monolitikus szemléletet és a Linux asztali környezet moduláris felépítést fog kapni, ami azt jelenti, hogy amennyire csak lehet szétdarabolják a nagy egészet és a lehető legtöbb kisebb komponens fogja alkotni a Budgie 11.0-át.

Ennek köszönhetően az esetleges patch-ek gyorsabban érkezhetnek, könnyebb lesz egy-egy hiba javítása vagy verzió frissítése. Az alkotóelemek akár a teljes Budgie Desktop futtatása nélkül is működni fognak, valamint csökken a Gnome Stack-től való függés.

A kérdésre, hogy mikor fog érkezni a Budgie 11.0.0, ezt felelte:

Hamarabb mint gondolnátok ;)
3 hozzászólás

VDemon

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Ez tetszik, jó lépés!

válasz erre

Tommy

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Ezt a moduláris felépítést egyelőre nem értem.

válasz erre

TEchie

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nem lenne rossz ha mások is átvennék ezt tőlük!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink