Módosítja a NASA azoknak a bolygóknak a neveit, amik érzékenyen érinthetik az embereket

2020. augusztus 07.
6.0811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Sok esetben a hivatalos bolygónevek messze nem tartalmaznak annyi izgalmat, mint a nem hivatalos becenevük, amit a NASA aggat rájuk, például ott van az Ou4, ami önmagában nem nagy szám, ám Squid Nebulaként (Tintahal Nebula) máris érdekesebb.
 

Igen ám, azonban most a NASA felülvizsgálja eme megoldását, tekintve hogy vannak nevek, amik nem öregedtek jól, főleg a mostani hiperérzékeny világban. Az ügynökség már nem hivatkozik a továbbiakban "Eskimo Nebula"-ként az NGC 2392-re, lévén ez a kifejezés széles körben rasszista történelemmel bíró gyarmati kifejezésnek tekinthető, amelyet az Északi-sarkvidéki bennszülöttekre kényszerítettek - írja az űrügynökség a nyilatkozatában.

A modern nyelvészek szerint az eszkimó szó a Montagnais (Kanada keleti őslakos népei) szóból származik, amely utal a hótalp rögzítésére, de a leggyakoribb értelmezés az őslakos amerikai Abenaki szóból fakad, amely azt jelenti: "a nyers hús evői", és az angolul beszélők számára megalázó kifejezés lett az őslakos sarkvidéki népek leírására.

A második név, amelyet a NASA már nem használ, a "Siamese Twins Galaxy", amelyet az NGC 4567 és az NGC 4568 spirál galaxisokra használnak, amik a Virgo galaxis klaszterében találhatóak. A "Sziámi ikrek" kifejezést az összekapcsolt ikrekre használják, de történelmi értelmezése szerint utalhat a XIX. századi showkra, ahol a sokak által szörnyszülötteknek ítélt embereket mutogatták.

Ilyen például PT Barnum amerikai múzeuma (A legnagyobb showman című filmből ismerős lehet), ahol az emberek fizettek, hogy nézhessék Eng és Chang Bunker, amerikai sziámi ikrek bemutatóját.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Szép világ.

válasz erre

Levi87

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Átesett az emberiség a ló túlsó oldalára. Ez szégyen.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Szörnyű ez a világ.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Ez de rohadt szánalmas!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink