Mobil tölthetne mobilt a Sony szabadalma szerint

2017. március 18.
3.8151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok kapcsán az üzemidő és az akkumulátor teljesítménye manapság egy igen fontos téma lett, hiszen az egyre komolyabb hardverek és nagyobb felbontású kijelzők mellet bizony az akkumulátorok nem sokat fejlődtek.

Egyedül a gyorstöltési technológiákat nevezhetjük igazi előrelépésnek, de ott vannak még a külső akkumulátorok is és a vezeték nélküli töltési opcióról sem feledkezhetünk meg. Ettől függetlenül bőven lenne mit javítani a helyzeten, a Sony kapcsán pedig nemrég egy érdekes szabadalom bukkant fel.

Mobil tölthetne mobilt a Sony szabadalma szerint - 2. kép

A japán óriás azt tervezgeti, hogy okostelefonunk vezeték nélkül adhatná át energiát más mobiloknak. Ez egy érdekes elképzelés és persze vélhetően messze van attól, hogy piacra kerüljön, de mindenesetre elgondolkoztató. Persze így a másik fél készüléke bírná majd kevesebb ideig, így ez sem tűnik egy tökéletes megoldásnak.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 10 napja

Bár nem értek hozzá, de szerintem nem véletlenül vannak ott a számítógép meg a nas sem. Gondolom mindenhonnan kaphatna áramot a teló. Nagyon jó ötlet egyébként!

válasz erre

technomancer

1 éve, 3 hónapja és 10 napja

Ez nagyon nagy okosság!

válasz erre

Fikarc

1 éve, 3 hónapja és 10 napja

Nem rossz, de inkább az aksikat kéne fejleszteni.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 10 napja

Hoppá! Ez azért nem gyenge!

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink