Mit nekem egy robot? Majd kiütötte a robotzsarut a részeg!

2017. április 28.
3.4951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Knightscope biztonsági robotokról korábban már sokszor és sok helyen lehetett hallani, a 150 kilogrammos rakétaforma ugyanis Amerikában egyre több helyen segíti a rendőrség munkáját azzal, hogy az utcákon járva figyel és jelenti, ha problémát észlel.

Nemrégiben azonban kiderült, hogy ezek a robusztus szerkezetek sem elpusztíthatatlanok, méghozzá olyannyira nem, hogy egy 41 éves férfi az amerikai Mountain View városában nemrégiben kiütött egy ilyen, K-5-ös gyártmányú biztonsági robotot, miután az megpróbált intézkedni vele szemben.

Az ittas férfi annyira felbőszült ezen, hogy egy ütéssel feldöntötte a gépet, ami rögtön mozgásképtelenné vált, azonban hősünk ezzel nem nyert egérutat, hiszen a rendőrségen a robot kameráin át látták a történteket, és azonnal gépi bajtársuk segítségére siettek, de még előbb nyakon csípték a harcias férfit, aki nem tudta megmagyarázni tettét.

Az ABC News beszámolója szerint egyébiránt a robotnak nem esett bántódása, néhány karcolással megúszta a kiütést, és tovább folytatta munkáját.


3 hozzászólás

marco

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

rDAVE írta:
Itt ezeket ellopnák...
Pillanatok alatt a méh telepen lenne. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Santonio írta:
Itthon kiskocsma előtt esélye se lenne! röhögő smiley
Itt ezeket ellopnák...

válasz erre

Santonio

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Itthon kiskocsma előtt esélye se lenne! röhögő smiley

válasz erre