Mintha Star Wars-t néznénk: elképesztő megjelenést kaphat a következő űrállomás!

2019. február 20.
3.7861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a folyamatos fejlesztések révén jó pár év van még a Nemzetközi Űrállomásban, azonban a The Gateway Foundation munkatársai már kidolgoztak egy koncepciót arról, hogy miként is nézhet majd ki az emberiség következő generációs űrközpontja.

A jelenlegi technológiai ismereteinkkel már megvalósítható építmény a Von Braun Forgó Űrállomás nevet kapta a keresztségben, ami ránézésre olyan, mintha valami modern sci-fi film díszlete lenne, azonban szó sincs ilyesmiről, hiszen az említett alapítvány munkatársai szerint elméletük teljesen megvalósítható, hovatovább csökkenteni tudná odafent a mikrogravitáció káros következményeit.

A forgó űrállomás lényege ugyanis, hogy a forgás során földi, vagy ahhoz hasonló gravitáció keletkezik az űrhajósok életterében, vagyis akár hosszútávú emberi tartózkodásra is alkalmas lehetne az építmény, ami alapvető fontosságú lenne a jövőben távolabbi bolygók vagy galaxisok felfedezéséhez, illetve kolonizálásához.

4 hozzászólás

Huginn

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

Remek ötlet a forgással nyert "gravitáció", csak ne nézz ki az ablakon...

válasz erre

Direktor

1 éve, 6 hónapja és 4 napja

Tényleg tiszta scifi! Menő!

válasz erre

Fikarc

1 éve, 6 hónapja és 4 napja

Ennek már most is így kéne működnie. Innen is látszik, mennyire lemaradtunk a valódi fejlődéstől, hogy ez még csak egy terv.

válasz erre

Porthos

1 éve, 6 hónapja és 4 napja

2001: Űrodüsszeia.

válasz erre