Minecraft: Windows 10 Edition Béta

2015. július 05.
2.0371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Idén is megrendezték a Minecont, ahol két remek újdonságot is bemutattak: a Telltale Minecraftját és a Windows 10 Editiont.

Mielőtt belemennénk a Minecraft Windows 10-es kiadásába, érdemes kitérni a Telltale Games játékára is.

Bizonyára mindenki ismeri a Game of Thrones játékot (vagy legalább hallott róla) - nos, a készítői úgy gondolták, hogy a Minecraft világát is érdemes lenne valamiféle történettel megspékelni, így elkészítették a Minecraft: Story Mode-ot. Aki eddig is rajongott a Minecraftért, egy-egy jó történetért vagy a Telltale játékaiért, annak valószínűleg érdemes lesz felírnia ezt a játékot is a kívánságlistájára.

https://www.youtube.com/watch?v=HAnRtMEDrvU

Azonban nem csak ez a bejelentés hangzott el a Mineconon. A Microsoft és a Mojang úgy döntött, hogy készítenek egy olyan verziót, ami kifejezetten Windows 10-re van írva (tehát a modern kódbázist használja és a Windows Áruházból szerezhető be). A modern Windows-kódalap miatt így a játék egyik előnye, hogy nem kell semmiféle plusz dolgot feltelepítenünk a Windows 10-et futtató számítógépre (így a Javát sem), valamint - mivel univerzális alkalmazás lesz - egyszer kell csak kifizetni és mobilon, valamint számítógépen is játszhatunk. Mindamellett, hogy ez is egy teljes Minecraft, a játék kap egy-két olyan plusz lehetőséget is, mint az XBox GameDVR rögzítés, helyi és XBox Live-on keresztüli többjátékos mód és több kontrollerséma (így akadálymentesen lehet kontroller valamint egér-billentyűzet között váltani).

A Minecraft Pocket Editionnel rendelkező játékosok (Windows Phone-on) ingyen frissíthetnek majd a Windows 10-es kiadásra (ha már Windows 10 Mobile-t használnak), így többjátékos módban mobilról is játszhatnak majd PC-s vagy XBoxos barátaikkal. Az ingyenes frissítés feltehetően azt jelenti majd, hogy aki Windows Phone-on megvette a Minecraft: Pocket Editiont, annak nem kell majd fizetnie a Windows 10 Editionért PC-n sem. Aki már rendelkezik a játék PC-s változatával, annak sem kell majd fizetnie a Windows 10 Editionért. A játék július 29-én (a Windows 10 megjelenésének napján) válik elérhetővé a Windows Áruházban (10 dolláros áron), de egyelőre csak bétaverzióként, néhány korlátozással.
nincs még hozzászólás