Mindent tudni akar rólunk a Facebook, most éppen a családunkat derítené fel

2018. november 19.
5.5811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb őrült, és sokak számára már most visszatetsző szabadalmat nyújtott be a napokban a Facebook, akik egy olyan technológiát álmodtak meg, mely képes lenne feltérképezni családtagjainkat a közösségi portálon.

A mesterséges intelligencián alapuló algoritmus akkor lépne működésbe, ha nem állítottuk be családtagjaink megjelölését a profilunkon, tehát a Facebook a bejegyzések és a fotók alapján megpróbálná megtippelni, hogy kik lehetnek azok az emberek, akikkel egy háztartásban élünk.

A szabadalmi hivatalhoz eljuttatott tervezet szerint az algoritmus rengeteg szempontot vizsgálna, így még a kommenteket ás a hashtageket is követné, de bevetnék mindemellett az arcfelismerést, hogy jó eséllyel megtippeljék az egy háztartásban élő családtagokat.

A szabadalom szerint ezzel az újdonsággal már megint "csak" hirdetési célokat szolgálnának, és még véletlenül sem azért álmodtak meg ezt a technológiát, hogy mindent tudhasson rólunk a közösségi oldal, amiből egy szivárgás során sokak számára ismét rengeteg kellemetlensége származhatna.
4 hozzászólás

Harder

5 éve, 10 hónapja és 15 napja

Érdekes és rohadt zavaró fejlesztés, már megint.

válasz erre

Direktor

5 éve, 10 hónapja és 15 napja

Óriási fejlesztések, mit ne mondjak. wtf smiley

válasz erre

Levi87

5 éve, 10 hónapja és 15 napja

És a bugok javítása esetleg? Áááhh hagyjuk. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 10 hónapja és 15 napja

Patkányok ezek. De mondjuk az a hülye aki használja.

válasz erre