Mindent tönkretesz az 50 dolláros pendrive

2016. szeptember 13.
1.7961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Manapság egy pendrive-ot már nem csak hagyományos adatmozgatásra, esetleg tárolásra használhatunk, hiszen sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy mobilokkal, televíziókkal, nyomtatókkal és hálózati eszközökkel is összeköthetjük őket.
 

Az extra lehetőségek bizony extra veszélyeket is magukban hordoznak, manapság pedig nem csak az eszközökön megbújó vírusoktól kell tartanunk, hanem az elektronikától is. 50 euróért bárki megvásárolhatja az USB Killer 2.0 névre hallgató "pendrive-ot", mely mindent tönkretesz, amihez csatlakoztatják.

Mindent tönkretesz az 50 dolláros pendrive - 2. kép

Az eszköz nem vírust, hanem áramot használ a rombolásra, az USB porton keresztül a kondenzátoraival összegyűjti a feszültséget, amíg el nem éri a 240 voltot, majd kisüti azt. Ezt a folyamatot képes másodpercenként többször megismételni, ezzel pedig nagyon hamar tönkreteszi azt az eszközt, amihez csatlakoztattuk.

A megalkotó szerint természetesen nem veszélyes és káros célokra született meg az USB Killer 2.0, sokkal inkább tesztelésre, hogy az elektronikai termékek mennyit bírnak. Persze onnantól kezdve, hogy bárki megvásárolhatja, sokkal inkább a káros oldalát ismerjük majd meg.
3 hozzászólás

VDemon

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Kellemes bosszú lehet vele megszopatni mondjuk egy kollégát...

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Nekem az aszfalt is bevált.

válasz erre

Tommy

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Elég genya cucc. És rohadt drága.

válasz erre