Minden Ubuntu felhasználó számára elérhető lett a Mozilla Firefox 64

2018. december 13.
6.8641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Mozilla elérhetővé tette az összes támogatott Ubuntu Linux alá a legújabb és legbiztonságosabb böngészővariánsát, amely továbbviszi a Quantum széria örökségét és igyekszik csúcsrajáratni az open source felhasználók számára az UX-et.

Sajnálatos azonban, hogy kapásból olyan funkciót kell kiemelnünk, ami első sorban az amerikai júzereknek csal mosolyt az arcukra. A Firefox 64 Quantum újdonságai közt találjuk, hogy a szoftver a böngészési és felhasználási szokásaink alapján ajánlásokat tesz Firefox szervizekre, kiegészítőkre, bővítményekre hogy gyorsabban és produktívabban tudjuk használni az applikációt.

Emellett globálisabb a Task Manager rész, ahol megnézhetjük, mely weboldalak mennyire terhelik le a hardverünket, ez fejlesztőknek és felhasználóknak is egyaránt hasznos, hiszen így akár az üzemidőnket is kitolhatjuk laptop esetén, illetve előbbiek további optimalizácciókat eszközölhetnek a forráson.

Az igazi Linuxos vonatkozás azonban a Firefox 64-gyel kapcsolatban, hogy az összes támogatott Ubuntu variánsra megérkezett, ergo a 14.04, a 16.04, a 18.04 és a 18.10 operációs rendszert futtatók is igénybevehetik az új funkciókat.
1 hozzászólás

Harder

5 éve, 10 hónapja

Miért csak Ubuntu? meglepett smiley

válasz erre