Minden idők legpontosabban kialakított Mars-térképeit fogja használni a NASA új marsjárója

2020. július 28.
7.1521
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA marsjárója, ami végre a napokban tényleg elindul a vörös bolygó felé, a Perseverance, minden idők legprecízebben kialakított Mars-térképeit fogja felhasználni a tájékozódás érdekében, egészen konkrétan a United States Geological Survey (USGS) által előállított példányokat.
 

Két térképről van szó, ami az ő műhelyükből gördült ki, és ezeket a NASA Mars Reconnaissance Orbiter szondájával állították össze. Az egyik térkép, amely pixelben 10 hüvelyk (25 centiméter) felbontással rendelkezik, rámutat a veszélyekre a Jezero ősi delta közelében lévő leszállóhelyen (és a misszió műveleteinek alaptérképeként fog szolgálni).

A másik egy tradicionálisabb felületi struktúratérkép, pixel felbontása körülbelül 6 méter. A Mars 2020 fényképeket készít a Jezero tájáról, amint jövő februárban a Vörös Bolygó égboltján földet ér. A fedélzeti rendszer ezt követően összehasonlítja ezt a képet a pontosan kialakított térképekkel, hasonló módon, mint ahogyan az arcfelismerő szoftverek csinálják, és így tud majd tájékozódni.
3 hozzászólás

inkognito

11 hónapja, 2 hete

Így azért jobb lesz neki tájékozódni.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 2 hete

Hajrá hajrá, vidd a nevem a vörös bolygóra!

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 2 hete

Felfedezhetne már valami igazán érdekeset, ha arra jár...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink